Felnőttképzés

Belső Vállalati és Pályázati forrásból megvalósuló képzések


A felnőttképzés az olyan oktatási és tanulási tevékenységek összessége, amelyek felnőtteknek nyújtanak lehetőséget a személyes, szakmai és/vagy társadalmi fejlődésük elősegítésére. A felnőttképzés lehet formális (pl. iskolai oktatás, tanfolyamok, tréningek), nem formális (pl. szakkörök, klubok, egyesületek) vagy informális (pl. munkahelyi tanulás, önképzés).

 

A felnőttképzés célja általában a szakmai és személyes készségek, tudás és attitűdök fejlesztése, valamint az életminőség javítása. A felnőttképzésben résztvevők általában már rendelkeznek alapvető ismeretekkel és tapasztalatokkal, ezért a felnőttképzési programok általában differenciáltabbak és rugalmasabbak, hogy megfeleljenek a résztvevők különböző szükségleteinek és élethelyzeteinek.

 

A felnőttképzés széles körű előnyöket nyújt, mint például a foglalkoztathatóság növelése, a személyes és szakmai fejlődés elősegítése, a társadalmi részvétel és az élethosszig tartó tanulás lehetőségének biztosítása. A felnőttképzés hozzájárul a társadalom és a gazdaság fejlődéséhez is, mivel a képzett felnőttek hozzájárulnak a munkaerőpiac és a gazdaság versenyképességének növeléséhez.

 

Felnőttképzési Nyilvántartási számunk: B/2020/005857

Felnőttképzési Engedélyszámunk: E/2022/000086

 

2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről

https://njt.hu/jogszabaly/2013-77-00-00

 

11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról

https://njt.hu/jogszabaly/2020-11-20-22